100hus2013: Hus 3

Då Malmö är min andra hemstad så har jag tagit några husbilder därifrån som kan vara av intresse för omvärlden. Speciellt ett hus är ju vida känt, i alla fall personen som äger det.
 
Huset ligger på Grönvångsgatan och ägs av inte mindre än Zlatan Ibrahimovic! Inte för att jag är något stor fan, men huset har jag passerat ett otal gånger, och det är ett imponerande och vackert hus i mina ögon!
 
 
Jag tog detta fotot för ett par veckor sen, och iförrgår läste jag på Expressen att huset är fortfarande till salu. (http://www.expressen.se/kvp/zlatans-hus-maste-saljas-till-rekordpris/) Nu när jag skulle kolla vilket nummer det är, så enligt google maps så är det nummer 1, och enligt lagfarten är det nummer 2.
Historien bakom köpet är att Zlatan helt enkelt bara ringde på de förra ägarna och bjöd dem 30 miljoner för huset. Och är bara priset rätt så säljer man väl i stort sett vad som helst nästan?
På länken ovanför kan ni läsa mer om huset, om kostnader för renoveringar, etc.
 
Utsikten från detta magnifika hus är enorm:
 
 
Man ser långt ut över Öresund, och på somrarna är Ribersborg ett attraktivt badställe.
 
När jag var yngre spelade jag handboll och jag var väl inte helt lysande, även om jag var en enormt duktig försvarsspelare. Men man tyckte ju själv att de som räknades i laget, var de som gjorde alla målen, och då fick ju dessa spelare de bästa numren på tröjorna, dvs allt från 2 till 9. Det skulle helt enkelt vara ensiffrigt, annars var man inte bland de bästa!
Jag hade nummer 10..
Nu när jag har blivit vuxen, så har jag ju insett att den som har nummer 10 är ju faktiskt den som är bäst i laget! Se bara på Zlatan ju!! Hehe..

100hus2013: Hus 2

Med en liten halvårskille i hushållet så kommer inte "tid-för-sig-själv" så ofta, men det finns vissa ljusa stunder, och nu ligger sonen och sover i sin säng, medans mannen sitter i soffan och sover.. :-)
 
Nästa hus i utmaningen, tänkte jag skulle bli mitt förra hus, som har sin lilla historia. Det är ett radhus, eller snarare kedjehus, eftersom "mitt" hus var mitt emellan två andra hus. Huset byggdes 1992 och det är ett av 15 stycken på samma gata, och det finns två andra gator med vardera 18 och 21 hus. Alla dessa byggdes av PNB, vilket står för Percy Nilsson Bygg AB. Är man Malmöbo, eller kanske hockey-intresserad, så plingar det säkert till. Han var ordförande för MIF en gång i tiden, och när de gick upp i elitserien, så lät han bygga dessa bostäder för att hockeyspelarna skulle kunna ha någonstans att bo i Malmö. Om jag minns rätt, så var det väl bara ett par stycken som blev uthyrda till någon spelare, men de bodde inte där någon längre tid. Den enda som bodde kvar, var materialaren, vars dotter gick i samma klass med min.
 
 
 
När vi flyttade in annandag jul 1999, var dessa husen endast till uthyrning, men efter ett par år såldes de ut till oss boende, och alla började renovera och göra stora ändringar. Carportarna och vinden ovanför byggdes om till extra sovrum och/eller vardagsrum. Det var roligt att se hur olika alla gjorde, från hus som i stort sett var exakt likadana. Att först bo in sig innan man köper ett hus, för att sen kunna förverkliga det som man själv gick och funderade på att ändra, det är ju nästan det bästa boendet! Vi gjorde en del smärre ändringar inomhus, och hon som köpte huset av mig, gjorde de stora yttre ändringarna.

Jennie - Mitt i livet

Om allt och inget
Om mig och min familj
Om människor jag inte känner
Om människor jag känner
Om livet i allmänhet
Om funderingar
Om dåtid och framtid

RSS 2.0